No Tags | Branding

Exista o multime de sfaturi pe internet cu privire la modalitatea de a găsi un fotograf de nunta.

De cele mai multe ori când mă întâlnesc cu potențialii clienți, ei spun același lucru. Miri nu doresc la nunta lor sa colaboreze cu genul de fotograf de nunta pe care l-au avut la nunta lor părinții. Ei doresc o documentare naturala, fotografii neregizate de la cineva care nu va întrerupe desfasurarea naturala a evenimentului. Nu va doriti sa angajati fotografi care se fac remarcati prin interventie repetata, acestia vor pune presiune pe desfasurarea evenimentelor din ziua nuntii pentru a-si crea fotografiile pe care le doresc ei, (nu este nimic mai rău decât să fii înțepat, împuns și  pozat toată ziua dacă ceea ce ai vrut într-adevăr a fost sa ai un fotograf care sa fie discret si sa surpinda fotografiile fara sa se amestece permanent solicitand atentie si timp)

Deci, cum stii ce face un fotograf de nunta bun? Ce ar trebui să căutați atunci când analizati portofoliul fotografului?

Cred că totul se reduce la povestea nuntii. Fiecare fotograf are( imi place sa cred) un stil personal de a spune o poveste prin fotografii. Modul în care un fotograf transpune in imagini povestea nuntii va  va informa cu ce fotograf discutati. Materiale finale vor fi influentate si de stilul de editare, aceasta va face diferenta de la un portofoliu la altul:

Despre lumina: Dacă vorbești cu un fotograf (nu neaparat de evenimente), iti va spune ca o lumina buna va influenta si va decide  in proportie de 90% daca o fotografie va fi bună sau rea. Deci, după cum sunteți în căutarea unui fotograf bun, veți observa că fotografii utilizeaza lumina în mod diferit. Unii fotografi prefera pozele cu adevarat luminoase, care dau un aspect luminos și aerisit, în timp ce altii folosesc lumina pentru a crea o atmosfera mai aparte care surpinde mai bine emotiile.

Pe măsură ce începeti sa studiati portofoliile fotografilor, va rog sa acordati atenție calitatii iluminatului din fotografii. Sunt imaginile întunecate și misterioase?Sunt luminoase și romantice? Fiecare fotograf are un anumit stil și va fi cel mai bine sa aveti o abordare comuna cu el a subiectului. Ati observat, cu siguranta, ca unii fotografi se prezintă ca  “fotografi in lumină naturală”, înseamnă că ei folosesc doar lumina disponibila, mai degrabă decât folosind un bliț sau alte configurații de iluminat. Dacă va căsătoriti intr-o biserica ortodoxa(unde de multe ori lumina este slaba) practic in întuneric(valabil de multe ori si in restaurant, fără ferestre suficiente, veți dori să vă asigurați că fotograful știe cum să lucreze cu lumina atunci când aceasta nu este suficienta. Fiecare situație de iluminare este diferita pentru fotografi, deci asigurați-vă că gasiti un fotograf care sa se potriveasca caracteristicilor locului ales de voi. O nunta in aer liber, în mijlocul zilei, cu soare strălucitor are necesităti diferite fata de o cununie într-o biserică întunecată. (De asemenea, un sfat : cerei-le fotografilor fotografii de la recepție, deoarece mulți dintre fotografi nu le includ in portofoliile lor. Pentru că, dacă aveți un restaurant cu lumină precara( de atmosfera cum zic propietarii localului), sunt convins ca doriți să vă asigurați că fotograful va sti cum sa abordeze si sa rezolve iluminatul. In cazul în care toate fotografiile de recepție sunt un pic neclare și au fost transformate în alb-negru, din cauza luminii scăzute, inseamna ca stilul de fotografiere in respectiva imprejurare , probabil nu estee punctul forte a-l fotograful lui. Dacă vedeți o mulțime de iluminare din spate și de ceea ce pare a fi exploziile de lumină în spatele dans, înseamnă că fotograful are capacitatea de a crea iluminat de sine stătătoare în situații în care lumina este inexistent.)

Compoziție: După iluminat, următorul lucru pe care doriți să se uite la în portofoliul cuiva este compoziție (indiciu: Meg vorbește mult despre asta în posturi sponsorizat, pentru că ea a mers la școală de artă și compoziția este ceva care devine forate în tine acolo). Acest lucru înseamnă practic, cum au înființat fotografia? Chiar și atunci când fotografi sunt momente capturarea ca acestea să se întâmple, suntem încă în căutarea de modalități interesante de a spune povestea. Luați fotografia de mai jos, de exemplu. Acesta folosește spinarea miresei și capetele tatălui ei pentru a încadra fața mirelui ca ea merge în jos pe culoar. Prin aceasta, nu numai ochii tăi să știe exact unde să meargă momentul în care priviți la fotografie, dar veți obține, de asemenea, a naratiunii adăugat de a vedea chipul mirelui din perspectiva miresei.

Pe măsură ce priviți prin portofolii, întrebați-vă: Sunt toate fotografiile luate din aceeași perspectivă și unghiul? Cum se fotograful face lucrurile mai interesante? Există momente ca această imagine de mai jos, în cazul în care ei a lua în jos sub acțiunea? Orice lucru care te face sa te simti ca esti in acest moment este bună compoziție.

Unelte: Cele mai multe sfaturi de fotografie de nunta vă va spune să întreb fotograful ce fel de aparat de fotografiat el sau ea folosește. Dacă nu ești un aparat de fotografiat piele de bivol, acest lucru este, de obicei, ne-am irosit o întrebare (Heck, cele mai multe ori nici eu nu știu ce este cel mai bun aparat foto de pe piață). Dar, așa cum te uiți prin portofolii, veți observa că anumite fotografii au diferite instrumente pe care le folosesc pentru a spune o poveste în propria lor voce. Sunt romantic o fără speranță, așa că pentru mine e un obiectiv care l-am tocat pe un piston chiuveta Asta face fotografii: moale ca aceasta.

O mulțime de fotografi, cum ar fi căldura filmului. Filmul are o textură și o calitate care pur și simplu nu poate fi reprodus în format digital (indiferent de cât de greu încercăm). De asemenea, dacă cineva spune că folosesc filmul, înseamnă probabil că erau instruiți într-o cameră obscură și să aibă o înțelegere a camerelor, care merge dincolo de digitale, astfel încât nu numai că va fotografiile arata diferit, dar experiența de a fi filmat pe film va fi diferit de care lucrează cu un shooter strict digital.

Alti fotografi precum quirkiness de camere de jucărie, care fac fotografii: pătrat se răcească ca aceasta.

Pe măsură ce sunteți în căutarea prin portofolii, să păstreze un ochi pentru ceea ce identifică portofoliul fotografului ca distinct propria lor. S-ar putea ca acestea să ia imagini super-clare cu lentile cu adevărat de înaltă calitate. Sau poate folosi camera foto bunicul lor de a lua vechea școală negru și alb. instrument favorit Un fotografilor vă va spune multe despre modul în care ei văd lumea (și în timp ce puteți obține o idee despre acest lucru din portofoliul lor, nu vă fie teamă să-i întrebați despre asta. Aș putea afară pentru totdeauna peste tocilar plungercam meu . Și orice fotograf care utilizează un film ar putea petrece ore pe care le spui de ce).

La sfârșitul zilei, totul se rezumă la povestiri. Sigur, Conform Wikipedia sau orice forum online de fotografie, există un drept și un mod greșit de a lua o fotografie. Dar când vine vorba de fotografie de nunta, ceea ce caută cu adevărat este o tehnică de povestitor care se potrivește cu ideea ta despre modul în care nunta ta va fi. De exemplu, recent am fost fotografiat o nunta cu asistentul meu și am luat o fotografie de dans cuplu pe care l-am iubit cu adevărat. Ea a râs și a ridicat din umeri și mi-a spus: “Tu ești uscat și romantic.” Am fost un fel de surprins, dar apoi mi-am dat seama că am ales în mod specific pentru a spune o poveste într-un mod care a făcut acest moment foarte romantic. Această poveste, de exemplu:

… Este foarte diferit de povestea de nunta lui Meg de mai jos, chiar dacă au fost luate în aceeași cameră exact, în fața acelorași ferestre. (Deși, aluzie, uita-te la această fotografie de la nunta lui Meg luat de un prieten fotograf pentru un moment similar cu cel de mai sus, luate cu un alt tip de aparat de fotografiat.)

Așa că întrebați-vă, nu fotografia pe care îl căutați la au un simț al umorului? Este romantic? Există o moliciune la ea? Are arata ca o imagine clară revistă? Spune povestea unui fotograf va fi povestea ta prin ochii lor, astfel încât să doriți să vă asigurați că acestea se potrivesc în sus.

Concluzie: în cazul în care toate acestea se pare ca o tona de informații pentru a digera, apoi păstrați-l simplu și să caute două criterii: Vă plac fotografiile și de a face ei fac să te simți fericit? Nu este o mare persoană vizuală? Apoi, este total bine pentru a ignora prima întrebare și pentru a muta pe a doua: Îți place fotograf și de a face ei să te simți fericit? Mai important decât iluminatul, compoziția, sau orice tehnologie fantezie, puterea Acestea sunt reguli de a trăi prin.

Dar! Asta nu e tot! Noi știm că voi aveți o întreagă varietate de întrebări, așa că data viitoare vom vorbi despre stiluri fotografice și ce naiba “Nunta Fotojurnalism” este oricum.


No Comments

Leave a comment